Флешмоб до Дня миру

 Щороку  з 1968 року в усьому світі люди відзначають День миру. Проголосив його Папа римський Павло VI. Саме тому, що свято було започатковано священиком, основною думкою цього дня є теза: «Пробач і ти отримаєш мир».
   Символом міжнародної солідарності всіх людей світу став Дзвін миру. Дзвін миру – символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства. І в той же час – це заклик до дії в ім’я збереження миру і життя на Землі, збереження людини і культури. Перший дзвін миру був встановлений у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку в 1954 році. Він відлитий з монет, пожертвуваних дітьми всіх континентів. У нього також вплавили ордени та медалі, інші почесні відзнаки людей багатьох країн. Напис на дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі».


Хай буде мир віднині і довіку!
Хай буде мир і замовкнуть війни злі.
І сльози щастя на своїх обличчях
Відчують всміхнені усюди матері.

 Щороку в Міжнародний день миру люди в усьому світі збираються, щоб вшанувати пам’ять жертв непорозумінь і конфліктів, а також заявити про власну готовність присвятити себе втіленню в життя  мрії людства. Це – побудова безпечного, справедливого світу.










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сумний день в історії України

Т. Г. Шевченко!

150-річчя Лесі Українки!!!

Безпека дітей в Інтернеті

Правила безпеки під час осінніх канікул