День толерантності


Щороку 16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності (International Day for Tolerance). Саме цього дня 1995 року на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО було одностайно прийнято Декларацію принципів толерантності, в якій зазначено: «Толерантність - означає повагу, сприйняття та розуміння різних культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті і переконань. Толерантність – це те, що уможливлює досягнення миру, сприяє переходу від культури війни до культури миру».

Дорогі учні, я сподіваюсь, що наша година спілкування залишить глибокий слід в душі кожного, допоможе нам усім зрозуміти, що тільки повага один до одного, взаєморозуміння, терпимість, наша доброта, дотримання рівноправності врятують світ.
 Ми не зможемо відразу зробити толерантними ні свою поведінку, ні поведінку інших людей. Однак важливий навіть один маленький крок у цьому напрямку.
   Нехай кожен з вас, нехай наш клас,наша школа, наше місто, наша Укаїна завжди будуть островами толерантності для всіх жителів великої планети Земля. Будьмо толерантними!!!❤️





























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сумний день в історії України

Т. Г. Шевченко!

150-річчя Лесі Українки!!!

Безпека дітей в Інтернеті

Правила безпеки під час осінніх канікул